Snow
تحلیل پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی)
تاریخ انتشار:1401/08/10
نویسنده:عاطفه آهنگر
نوع پست : عمومی

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ

معرفی شرکت

پتروشیمی بوعلی سینا در شمال غربی خلیج فارس در استاد خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی قرار دارد. این مجتمع، بعد از پتروشیمی اصفهان و پتروشیمی بندر امام، سومین طرح آروماتیکی کشور است. عملیات اجرایی این مجتمع در سال 1380 آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال 1383 راه اندازی شدند. این مجتمع بزرگترین تولید کننده محصولات آروماتیکی در منطقه ویژه بندر امام خمینی است.

محصولات اصلی این شرکت عبارتند از: برش سنگین، برش سبک، رافینیت، ریفرمیت و بنزن. تا سال 1395 این شرکت یکی از تولید کنندگان پارازایلین بوده است اما به دلیل آتش گیری این واحد، تولید آن متوقف شده است.

بر اساس آخرین صورت مالی، سهامداران شرکت عبارتند از:

معرفی خط تولید

دیاگرام تولید شرکت به صورت زیر است:

روند تولید به این صورت است که شرکت بنزین پیرولیز را از شرکت های پتروشیمی امیر کبیر و مارون خریداری میکند و در واحد 100 بعد از تصفیه به برش سنگین و پنتان و ریفرمیت تبدیل میشود. سپس بنزین پیرولیز هیدروژنه شده به واحد 500 وارد میشود و ترکیبات بنزن-تولوئن تولید میشود. سپس این ترکیبات در واحد 600 جداسازی میشوند و به بنزن و تولوئن تبدیل میشوند.

از سوی دیگر نفتا و میعانات گازی از پتروشیمی هایی مانند پازنان خریداری میشوند و در واحد 200 به ترکیبات برش سبک و سنگین تصفیه میشوند. سپس نفتای تصفیه شده به واحد 400 وارد میشود و محصولات آروماتیکی از آن خارج میشود. 

بعد از آتش سوزی واحد 800 در سال 95 ، هنوز این واحد راه اندازی نشده است و ریفرمیت که قبلا به پارازایلین تبدیل میشده است، بعد از اتش سوزی به صورت مستقیم به فروش میرسد.

با توجه به افشاهای شرکت، شرکت قصد دارد واحد پارازایلین را راه اندازی کند اما با توجه به اینکه نسبت قیمتی بین ریفرمیت و پارازایلین در چند سال اخیر بهم ریخته است، فروش پارازایلین برای شرکت زیان ده خواهد بود و از سود شرکت میکاهد. در نتیجه اگر شرکت ریفرمیت را مستقیما به فروش برساند به نفع شرکت خواهد بود.

تولیدات شرکت

روند تاریخی و پیش بینی تولیدات شرکت برای سال های آتی به شرح زیر است:

مواد مصرفی شرکت

روند تاریخی و پیش بینی مواد مصرفی شرکت برای سال های آتی به شرح زیر است:

مفروضات تحلیل

مفروضات و نکات مهم جهت برآورد سود و زیان سال های بعد به شرح زیر است:

  •   شرکت از ابتدای سال مالی 1401 اقدام به فروش موجودی ریفرمیت خود کرده است. در ابتدای سال حدود 196 هزار تن موجودی ریفرمیت بوده است که شرکت طی 6 ماه نخست،163 هزار تن از موجودی را به فروش رسانده است. در تحلیل ارائه شده در نظر گرفته شده است مابقی موجودی ریفرمیت نیز تا پایان سال به فروش برسد
  •   نسبت نرخ ریفرمیت به نفت در ماه های اخیر رو به افزایش بوده است و در تحلیل ارائه شده برای 6 ماهه دوم 1401 و سال 1402 برابر میانگین تاریخی آن درنظر گرفته شده است. اما با توجه به افزایش این نسبت در ماه های اخیر، این امر میتواند باعث سودآوری بیشتر در فروش این محصول شود.
  •   بر اساس تبصره سوم بند الف آخرین دستورالعمل قیمت گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، قیمت نفتای تحویلی به شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال های 1400 و 1401 ، معادل قیمت خوراک میعانات گازی تحویلی به شرکت های پتروشیمی نوری و بوعلی سینا  در ماه متناظر محاسبه میگردد.
 

سود و زیان

بر اساس موارد عنوان شده در بالا، سود و زیان به صورت زیر برآورد شده است:
 

تحلیل حساسیت

تحلیل حساسیت سود سال 1401 با توجه به درنظر گرفتن نسبت نرخ ریفرمیت به نفت به عنوان محور افقی و  نرخ نفت به عنوان محور عمودی  برای 6 ماهه دوم 1401 به صورت زیر است:

 

ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ

0 نظر

نظر جدید

×
© کپی رایت 1397. الوبورس